Meny

 

Vi jobbar med Horse assisted education (HAE). Det är övningar där hästen är ett annorlunda och effektivt inslag som speglar mänskliga beteenden att dra lärdomar av.

 

Allt sker tryggt från marken i en paddock.

Hästarna är tränade och snälla.

Hästarna är lösa och stegvis utvecklar du din förmåga att sända ut och kalla in hästen.

Du utvecklar din förmåga att vara tydlig och gränssättande.

Du utvecklar din förmåga att leda.

Kursledare och deltagare observerar och ger konstruktiv feedback om du vill det.

Hästar responderar på känslor och energi. 

Den här metoden hjälper dig förstå dig själv på en ny nivå.

Vi varvar med uppgifter som har sin förankring i beprövade metoder som coaching enligt GROW och situationsanpassat ledarskap.

 

 
Vi som utgör HAE Sweden är alla utbildade inom och medlemmar i European Association for Horse Assisted Education.
 
HAE cert grp
 
 
Horse Assisted Education är ett internationellt koncept som har utvecklats av erfarna konsulter och hästmänniskor sedan 90-talet. 2004 bildades föreningen European Association for Horse Assisted Education som idag har medlemmar i över 30 länder, inte bara i Europa.
 
Att använda hästar i arbetet med att utveckla ledare, människor och grupper ger en fantastisk möjlighet. Inte minst för dig som har gått ”alla kurser” och läst alla böcker. Att befinna sig i en annan miljö med en ovanlig partner (hästen) gör det lättare att se vad du skulle kunna bli bättre på. Du får också en direkt upplevelse av ditt sätt att agera vilket underlättar din utvecklingsprocess.
Framgångsrikt ledarskap handlar om att få människor att vilja följa - inte tvingas följa. I arbetet med hästar måste du få hästen att tro dig, förstå dig och visa att den uppgiften ni har att lösa är både möjlig och rolig. Spännande och utvecklande tycker våra kursdeltagare. Att få insikter och erfarenheter av hästövningar som sedan är till nytta i ledarskap tillsammans med människor!
 
Följ oss på Facebook -  "Horse assisted Education"  Där hittar du alla datum för våra öppna kursdagar, omdömen och annat intressant.

 

Handledare

 

Kicki Bildt

Kicki är konsult inom grupp- och ledarutveckling med fokus på kommunikation, samarbete och äkta ledarskap. Hälsoutvecklare som guidat många till en livsstil med bättre balans och mer energi. Certifierad handledare i konceptet Horse Assisted Education sedan 2009.

Maria Torshall

Maria är journalist, redaktör och konsult med ledarskap, hälsa och media som specialområde. Mer än 20 års erfarenhet av att leda arbetslag och enskilda medarbetare mot tydliga mål. Utbildad coach och certifierad handledare i konceptet Horse Assisted Education.

Madeleine Scherlin

Madeleine är såväl samtalsterapeut som ledarutvecklare med lång erfarenhet av människors livsresor. Parallellt med egen verksamhet är Madeleine verksam inom HR och ledarutveckling vid Polismyndigheten. Hon bor på Stubbetorp. Certifierad handledare i konceptet Horse Assisted Education.

Nina Brunstedt

Nina äger och driver Säva Ridcenter AB. Nina har lång arbetslivserfarenhet framförallt från arbetet som förhandlare och krishanterare på Utrikesdepartementet. Nina är utbildad coach och certifierad handledare i konceptet Horse Assisted Education.

Ulla Moberg

Ulla är ekonom och certifierad coach (ICF) med många års erfarenhet av bankvärlden. Ulla arbetar idag med ledarskaps- och teamcoaching samt personlig utveckling för individer, såsom livsval, stress och självkänsla. Certifierad handledare i konceptet Horse Assisted Education.

 

 

Exempel på hur en dags workshop är uppbyggd KLICKA HÄR

 

 

Samarbetspartner

 

EQI Horse Assisted Education

 

 

MASTERTRAINERS

 

Rider Horsemanship Caroline Beste Florida

 

Perry Wood